Камбаните на катедралата Нотр Дам прокънтяха в Париж с призив за

...
Камбаните на катедралата Нотр Дам прокънтяха в Париж с призив за
Коментари Харесай

Камбаните на Нотр Дам огласиха Париж с призив за мир

Камбаните на катедралата  " Нотр Дам " прокънтяха в Париж с апел за " Мир в Европа ". В акцията се включиха още редица църкви във Варшава, Берлин, Мадрид, Виена, оповестява Нова телевизия. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1743
Парижкият храм, затворен за посещениe след пожара, който му нанесе тежки вреди през април 2019 година, отвърна на апела, насочен от Европейската асоциация на архитектите и строителите на катедрали, основана в Кьолн. Те оповестиха, че няма по какъв начин да подминат с безмълвие войната в Украйна. Камбаните звъняха 7 минути - по една за всеки ден от началото на нашествието на Русия.

" Това е европейско решение! Катедралите на Европа  показват своята взаимност с народа на Украйна и с всички наранени. Когато има война, постоянно има ранени, постоянно има мъртви хора и от двете страни. Това е на първо място апел за мир ", акцентира Патрик Шове, ректор на „ Нотр дам “.

Камбаната " Еманюел " на Парижката Света Богородица не бе звъняла от октомври 2020 година, когато би в символ на респект към паметта на жертвите при атентата край базиликата " Нотр Дам " в Ница.

„ Винаги е доста прочувствено да чуеш камбаната на Емануел. Това се случва рядко.  Много е прочувствено и красиво да видиш по какъв начин катедралата " Нотр Дам " прозвънява от взаимност в такива случаи и отправя  обръщение за мир и вяра “, счита парижанин.

„ Дойдох тук, с цел да изразя своята взаимност с украинците. Аз съм майка и баба, и мисля за всички фамилии и деца, които страдат, физически и душевен, изпитват боязън, породен от звука на бомбите, от това, че би трябвало да се крият в мазетата си... горките те ", показа и Вероник Делормел.

Църковни камбани звъняха също в Берлин, Кентърбъри, Мадрид, Варшава и Виена. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР